Publicat de: mishellle | iunie 21, 2009

tu,el,ea,voi/noi

nu scriu despre tine ….dar nici despre mine…scriu despre unele adevaruri care le vedem cu totii
si raspunsul la  o intrebare care mi-a pus-o cineva….un barabt si o femeie pot fi mai mult decat prieteni?
oare?????mam chinuit sa imi dau prima data mie un raspuns si apoi tuturor celor care vor sa auda
si mai ales tie;)
780426_82237921_02111229Curiozitatea” cuiva era daca un barbat si o femeie pot fi doar prieteni si de ce daca intervine iubirea in aceasta relatie, prietenia dispare. Am vrut sa-i raspund ceva scurt, care sa nu o „plictiseasca”, dar am constat ca am tare multe de spus, asa ca m-am asezat la scris…
Intre o femeie si un barbat, limita dintre prietenie si iubire este foarte usor de trecut si din pacate confuzia aceasta se face in multe cazuri
Si nu este greu deloc sa faci aceasta confuzie, cand relatia de amicitie functioneaza perfect. A fi amica(ul) cuiva presupune niste sentimente, altfel nu poate sa existe prietenia, presupune destainuiri, un ajutor de orice fel, discutii, conversatii si mai ales fiind si la inceput sunt si foarte multe de povestit, ai umarul pe care sa plangi, ai persoana care te intelege, te mangaie, te sprijina, ca doar asta trebuie sa faca un prieten.

Confuzia este foarte usor de facut, sentimentele celuilat sunt usor de interpretat a fi altceva decat ceea ce este in realitate. Ti se pare ca totul e perfect, ca el/ea este jumatatea ta, ca doar asta presupune si prietenia un echilibru perfect.

Numai ca perfectiunea este atunci cand este prietenie, cand intervine si iubire, ceva din „perfectiune” se duce (sa nu uitam ca nimic pe pamant nu este perfect). Si este normal sa fie asa pentru ca intr-un fel sau altul (in sensul bun) unul sau devine „proprietatea” celuilalt, acea gelozie (nu cand ai motive si nu gratuita si ieftina), gelozie care exista numai in iubire (cea constructiva).
Da, dar si in prietenie unul devine proprietatea celuilalt, dar… gelozia nu exista in pritenie, iar daca exista, atunci ceva nu este in regula. Tot adevarat este si ca intr-o relatie care decurge bine, cei doi trebuie mai inainte de toate sa fie foarte buni prieteni, sa se sprijine, sa isi povesteasca unul altuia tot ceea ce intampla in viata, sa se ajute neconditionat si sa se respecte ricandu-l pe celalalt atunci cand „cade”.

Diferenta este ca in iubire unul trebuie sa fie in stare sa „treaca prin foc” pentru celalalt, iar in prietenie nu ar exista decat sfatul sa nu faci nimic pentru a se ajunge la a se trece prin foc.
Deci nu este deloc simplu, dimpotriva cu cat intrii mai in amanuant cu atat se complica mai mult, iubirea presupune prietenie precum si prietenia presupune iubire, doar timpul si viata petrecuta langa acea persoana, evenimentele care va vor lega(sau nu) in viata, daruirea reciproca, ajutorul neconditionat si greutatile vietii va pot definii exact daca a fost o prietenie frumoasa sau o iubire imensa
Felul de a iubi este diferit, usor de confundat si tare greu de realizat unde este limita care nu trebuie trecuta si, si mai greu de a te oprii la acea limita, in cazul in care ai reusit sa o vezi la timp. Cred ca nu am reusit sa lamuresc prea mult aceasta dilema, oricum singurul care poate lamurii ceva este timpul sau, mai repede, un caracter foarte puternic, bine definit si puterea de a nu te amagi singur(a), oricat de frumoasa ar fi munciuna cu care te-ai mintii, pana la urma tot o mincina ramane.

15smoking-span

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: